Новий транш: понад 15 млн гривень повернув ДТЕК Донецькі електромережі клієнтам, які помилково їх сплатили

ДТЕК Донецькі електромережі повертає гроші, які клієнти помилково сплатили на старі реквізити. У липні на особові рахунки нового постачальника послуг компанія перевела ще майже 14 з половиною млн грн, отриманих від населення, і 800 тис грн – від юридичних осіб.70 тисяч побутових клієнтів, 98 підприємств і організацій Маріуполя, Селидового, Бахмута, Волновахи, Костянтинівки та інших населених пунктів області розрахувалися за спожите світло не з тією компанією.

З початку року ДТЕК Донецькі електромережі вже повернув 38 млн грн, помилково сплачених клієнтами. Це вже сьомий транш компанії, адже люди продовжують використовувати старі реквізити для сплати рахунків.

Клієнтам, які помилково заплатили за старими реквізитами, не потрібно звертатися до кол-центру і центрів обслуговування клієнтів, писати заяву, оформлювати додаткові документи. Повертає суми енергокомпанія сама.

ДТЕК Донецькі електромережі приймає оплати виключно по заборгованостях, накопичених до 1 січня 2019 року. За поточне енергоспоживання необхідно оплачувати постачальнику універсальних послуг*.

* Відповідно до Закону «Про ринок електричної енергії» до 31.12.2020 функції постачальника універсальних послуг в Донецькій області виконує компанія Донецькі енергетичні послуги.