«Схiдний гiрничо-збагачувальний комбiнат» буде знеструмлено за борги за вимогою постачальника

8 травня через борги за спожиту електрику буде повністю знеструмлено державне підприємство «Схiдний гiрничо-збагачувальний комбiнат». За вимогою постачальника — ПАТ «Енергетичної Компанії „Барвінок“» — будуть відключені усі адміністративні будівлі та промислові потужності підприємства. Зокрема — виробничі майданчики на території Дніпропетровської області та центральний офіс у місті Жовті Води.

Оператор системи розподілу ДТЕК Дніпровські електромережі отримав вимогу від постачальника ПАТ «Енергетична Компанія „Барвінок“» і зобов’язаний, згідно вимоги законодавства, задовольнити заявку постачальника в означений термін — 8 травня 2020 року, згідно Закону «Про ринок електричної енергії» і Правил користування роздрібного ринку електроенергії.

Підприємство заздалегідь попереджене про відключення.

ДТЕК Дніпровські електромережі стурбований ситуацією, що склалася, і закликає керівництво підприємства вжити заходів для врегулювання ситуації та не допустити зупинки електропостачання комбіната.

Відповідальність за наслідки відключення повністю лягає на керівництво держпідприємства-боржника.